Våra hästar

Möt våra hästar! Här kan du läsa mer om våra fina hästar. Vi har 13 stycken i vår flock, alla med sin egna personlighet precis som vi människor.

Som gäst på Hallamölla Gård brukar man ofta hitta sin favorithäst som förstår en lite extra.

Aron från Hästhava är en fantastisk valack som är född 27:e april 2005. Aron var Thomas privata häst innan vi flyttade till Hallamölla Gård. Han kommer finnas med som turridningshäst vid många tillfällen. När Thomas är med hittar ni Aron med Thomas på ryggen längst fram…. Han är flockens största häst som mäter upp emot 148cm i mankhöjd. Han är fux med ljus man och svans. Ibland lite stark i handen men med rätt hand en fantastisk häst, alltid lojal och trygg!

Aron från Hästhafva

IMG_3941        IMG_5247

Muskur från Ingerðahej var Camillas privata häst innan vi kom till gården. Denna speciella och underbara valack är född 25:e juli 2004. Innan Nattis kom var han hästen som Du alltid hittade Camilla på. Nu är han en i gänget och honom hittar du i täten i mitten och längst bak med andra ord överallt 🙂 Han är härlig att rida, artig och fantastiskt lyhörd. Trygg o rolig var han än hamnar i ledet!

Camilla köpte Musse härifrån Hallamölla Gård 2010 och tycker det är riktigt kul att vara tillbaka. Kompisarna kände igen honom efter 5 år, härligt!

IMG_5411IMG_4598IMG_3048IMG_3753

Mitt namn är Gutti från Hallamölla och kommer således här från gården. Jag är född 14:e maj 2011. Min mamma är hette Frenja och var skäck precis som jag och bodde också här på Hallamölla Gård innan hon fick gå vidare till de alltid gröna ängarna där hon inte längre har ont i sina ben. Mitt ena öga är blått och det är för att jag är naiv och blåögd…samt nyfiken och snäll och söt och rar…

Jag kommer att påbörja min inridning under hösten hoppas jag…Jajamensan!!

Så blev det och nu under 2017 kommer jag så smått till våren att börja vara med i verksamheten 🙂

IMG_3394

IMG_4492                    IMG_3826

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 17.49.02

Máni frá Hrepphólum är född 1997 och kom till Sverige på hösten samma år. Máni betyder måne.

Mani är väldigt social, både med hästar och människor. Blås honom sakta på mulen så blåser han tillbaka, ett tecken på välvilja och vänlighet.
Mani är stor, stark och vacker med ögon som ser bedjande ut. Rider du honom med mjuk hand töltar han ljuvligt. Även galoppen är riktigt fin och taktfast. Han är mångas favorit.

Kompisar med alla men allra bästa är Thor. Kan ridas de flesta med viss ridvana och mjuk hand.

Náttrún från Bredsund är född den 10:e maj 2007.  Nattis som vi kallar henne är ett underbart vackert sto som kom till oss hösten 2015. Det är i huvudsak Camilla som rider Nattis. Både under turridningarna men även på tävlingsbanorna. De är ett fantastikst vackert ekipage 🙂

Hon är högrest och har fantastiska gångarter om än inte färdigutvecklade. Vi kommer få en fantastisk resa tillsammans. Trygg, lojal och enormt positiv och framåtbjudande. Nattis är fem-gångare och en av några stycken hos oss som lägger sig i pass, jisses vad det går undan…

Precis som Máni har hon en underbart vacker halvmåne i pannan….en alldeles bedårande tjej

IMG_5951IMG_5948

IMG_2722

þór (Thor) frá Staðarfelli är född på Island 1996.

Thor är en lugn häst som inte hetsar upp sig för någonting, en klippa att sätta en ovan och osäker ryttare på. Han har ett vänligt kynne och det är lätt att tycka om honom. Har vi en manlig deltagare i gruppen, så är valet lätt. Om man kan säga att vissa hästar passar ett visst kön, så är Thor en manshäst.

Förutom den fina tölten har Thor har en riktigt fin och taktfast galopp.

Lite synd är det om honom då han har mycket eksem på sommaren. Antagligen gillar knotten honom lika mycket som vi. Kompisar i hagen är de flesta killarna men allra bäst är Máni

Atli från Skogsby

Född i Sverige 21:e juni 1999, det årets sommarsolståndsdag.

Atli kom till Hallamölla 2011. Atli är en trygg och snäll häst. Vi rider honom gärna i täten. Atli har fina gångarter och lyfter fint på benen i sin mjuka tölt. Han har en bred rygg och rider man honom utan sadel känns det som att sitta i en fåtölj. Han är mångas favorit. Atli är snygg att se på och har en pigg uppsyn. Är halvbror till Reifur.

Alla kan rida Atli och Gutti är hans bästa kompis.

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 18.54.23IMG_3865IMG_5534

Iðunn från Hallamölla

Gårdens senaste mamma… född 15:e juni 2013. Vilken underbar kompis detta kommer att bli…alldeles bedårande och ljuvlig.

IMG_3405IMG_5955

Skógardís från Hallamölla. Född den 18 juni 2018 och är då den sötaste lilla skapelse efter Iðunn från Hallamölla. Denna rödskäck är helt bedårande om än framfusig och bestämd.

Kafla från Sandsnäs född 24:e juni 1994.

Kafla är Hallamöllas egen töltmaskin med mycket energi. Hon är stark och viktbärande. Allra bäst trivs hon när det är högsäsong och två turer per dag. Kafla har övertygat många ryttare att det är islandshäst man skall rida. Alla kan rida Kafla.

Kafla har tjock svart man, pannlugg och svans. Hur ögonen ser ut vet man knappt, för de döljs av pannluggen.

Kafla agerar extramamma i hagen, när det finns föl.

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 19.39.22

Reifur från Lundby, född 27:e juni 2003.

Reifur kom till Hallamölla Gård i februari 2013. Han är snygg och vit och hittat sin plats i både flocken och i verksamheten.

Här på bilden tillsammans med ynglingarna Iðunn och Gutti…det är väl de som Reifur känner för mest…. han tror nog att han fortfarande är rena ungdomen…

Han är halvbror till Atli.

IMG_3393IMG_4663IMG_5227

Trausti, Assður från Spelmansgården, 

född 12:e maj 1997.  Trausti betyder ”pålitlig häst”. Det är precis vad han är. Det finns inget som får honom att tappa fattningen. Han är lugnet själv. Men han har bra fart och går mjukt i tölten. Alla tycker om honom!

Namnet Trausti fick han eftersom det redan fanns en Askur i flocken och för att inte förväxla namnen så fick han det fina och så passande Trausti.
Trausti är en väldigt kelen och social häst. Han är stor och stark, med otroligt tjock man och svans.

Vår fina Trausti har dessvärre bekymmer med återkommande Fång. Sommaren 15 fick han hagvila, 2016 gick bra medan nu i januari -17 åter fått ett lindrigt återfall. I en sjukhage i kompisarnas hage har det helt OK. Det är fantastiskt att se hur lojala och omtänksamma hans flockkompisar är. Det står alltid en, ofta flera, precis jämte honom på andra sidan staketet. Lägger sig Trausti ner så lägger sig en kompis också ner på andra sidan…aldrig ensam. Det är flocklivet, lojaliteten och kompisandan när den är som bäst!

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 19.55.54IMG_3815IMG_3816

Stjarni frá Gullberastöðum, född på Island 1994.

Stjarni är pigg, stark, och snäll med mjuk tölt och fin galopp. Han älskas av båda vana ryttare och nybörjare. Han skulle veta hur populär han är, så han kunde morska upp sig lite i hagen. Där är han väldigt låg i rang.

Stjarni är hästen, som har allt. Tänk om det gick att klona honom. Alltid när vi letar nya hästar, önskar vi att hitta en lika fin, som han. Men det har aldrig hänt.

Stjarni har arbetat som turhäst i väldigt många år. Han tappar aldrig energin eller tröttnar på sin uppgift. Han är helt enkelt fantastisk!!

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 20.36.35

IMG_4066

Litla Fluga från Fexgården

Detta fantastiska lilla energiknippe ägs av Marie Billing men lånas ofta ut till turridningen för den vana ryttaren. Litla används också ofta och gärna som lektionshäst.

 

Lönngun från Fojehof.

Detta är syster Martina Billings lilla pärla. Trevlig ridhäst och riktigt kul att rida. Vacker att se på med sin härliga man som hon säkert ärvt efter pappa Hraunar frá Efri-Raudalaek.

 

Dimma frá Gardsá

En liten med ack så naggande go dam som tar dig fram i den bästa av töltar och är så snäll mot alla.

Boka en turridning idag!

Kontakt