Restaurang – Skógarnes på Hallamölla

– en annorlunda matupplevelse…

…på vilket sätt då…

Skógarnes på Hallamölla tar hand om Er från första minut Ni kommer in i vår restaurang och vårt vardagsrum. Du som gäst är vår absolut centralpunkt i allt som driver oss. Känslan av att få skämma bort Dig som gäst och erhålla och förhoppningsvis förtjäna Ditt gillande är avgörande för vår existens. Förutom att planera, tillaga och servera en ljuvlig mat- & dryckupplevelse med väldigt höga nivåer av smaker försöker vi leverera vårt unika bidrag till vår restaurangs titelsättning ”- en annorlunda matupplevelse”, nämligen lite Storytelling.

Det kan vara hur vi lagar och gör vissa av rätterna, detaljer eller vad det är för råvaror. Varför och hur kommer vi på och skapar de olika menyerna. Hur kom vi på en mellanrätt med flädersorbet, olivolja och basilika eller att hallonsorbet med szechuanpeppar och timjansalt kunde vara en verkligt läcker kombination etc. Vi berättar om var maten kommer ifrån, var vi köpt den och att vi tycker det är mycket viktigt att djuren vi fått förmånen att tillaga har haft en bra liv och ett värdigt, respektfullt och korrekt avslut. I absolut högsta grad väljer vi svenska och gärna närproducerade råvaror där det går. Österlen är ett skafferi av allra högsta klass så vi försöker verkligen undvika att gå över ån efter vatten.

Det går naturligtvis inte att jobba med mat utan att också jobba och ha ett näst intill outtömligt intresse för dryck. Mycket tid och engagemang läggs på att kombinera mat & dryck och vilket vin och druva (eller annan dryck) som passar bäst till vad vi presenterar på tallriken. Många gånger…man skulle kanske tom kunna säga att nästan alltid försöker vi skapa en upplevelse där man ges möjlighet att prova olika viner till de olika rätterna. Naturligtvis med ett utlägg om varför detta vinet, varifrån kommer vinet, var ligger vingården samt visa hur enormt roligt det är att öka upplevelsen kring en maträtt genom att samtidigt prova olika viner. From 2022 kommer vi även kunna erbjuda vinprovning som aktivitet innan kvällens meny. Mer om detta kommer både här och via vår Facebook sida.

Det kan vidare beröra vår verksamhet, storyn om hur Camilla & Thomas hittade Hallamölla Gård eller den romantiska storyn något år tidigare om hur två skolkompisar från lågstadiet fann varandra några år tidigare. Vi berättar gärna om historiska vingslag från vårt närområde, vi älskar vårt omedelbart nära naturreservat kring och i stort sett i Verkeån och naturligtvis allt som vi upplever och har upplevt med våra islandshästar både här hemma och när vi årligen rider på Island med vänner till Hallamölla Gård.

Just det vänner….När vi träffar Dig första gången är Du oftast en gäst till vår restaurang, bed & breakfast eller turridning men efter en kväll, helg eller tur tillsammans är vi plötsligt – vänner. Förutom ovan beskrivning om varför vi valt restaurangens undertitel är det nog just precis det här som bekräftar och gör Skógarnes på Hallamölla och hela Hallamölla Gård till en annorlunda upplevelse. Relationen som började som en gästbokning utvecklas ofta och högst troligt med hjälp av den Österlenskt magiska atmosfären under vistelsen till att vi skiljs åt några timmar senare som vänner som vi garanterat kommer att träffa igen!

Var kommer namnet ifrån förresten. Skógarnes är ju mitt och Camillas efternamn. Taget från stranden på Snæfellsnesshalvön på västra Island där Thomas friade till sin blivandes och Hallamölla säger sig ju självt…

Alla bokningar sker i förhand och menyer läggs ut på vår Facebooksida löpande. Vi är max 14st i restaurangen, undantag ifall det är 1 sällskap då vi kan vara upp till ca 20. Naturligtvis tas all hänsyn till rådande restriktioner, lagar o råd kopplat till Covid -19. Alla allergier får vi koll på i samband med bokningen och skulle någon enstaka i sällskapet vilja ha någon variant av specialkost försöker vi naturligtvis lösa det! Betalning sker också i förhand och vid avbokning mindre än 14 dagar från besöket så utgår 50% i avbokningskostnad vilket avser råvarukostnaderna och vid avbokning mindre än en vecka innan Ditt efterlängtade besök kan dessvärre ingen återbetalning utgå. Frågor och funderingar kring detta reder vi alltid ut i den initiala korrespondensen via mejl i samband med Din bokning.

From November 2021 kommer menyerna att kosta 700kr/pers. Passande vin till menyn tillhandahålls till självkostnadspris. Meny och ev. boende/ridning betalas i förskott i samband med bokningen till Bankgiro 584-0715 och vinet i efterhand. Antingen vid utcheck eller via bankgiro.

(OBS att bokningar som inkluderar boende och/eller ridning eller annan aktivitet oftast kan ha en särskild överenskommelse)

Bakad Torskrygg & grillad Pilgrimsmussla på ett ljuvligt landskap av Rotfrukter från Österlen

Svensk Oxfilé på spegel av Balsamicoreducé bakad Schalottenlök med Potatiskaka och Dragonägg

eller med Tryffel och Potatisfondant och långbakta Körbärstomater

Tartar på Frøyalax på Blomkålspuré och Wasabimajonäs

eller en grön variant på Betor & Edamamebönor

Havskräftsmousse med ört- & dillmajonäs

kanske skulle en nordisk Sushiinspirerad förrätt smaka…

Det skall njutas som allra mest när desserten serveras

Romflamberade färska Jordgubbar med Chokladfondant

Hallonsorbet…. mmmmmmmm

Havtornssorbet Hjortronglass Limeägg