Uteritter/Turridning

På Hallamölla Gård erbjuder vi ridturer & ridpaket över hela året. Det kan vara turridning för de som endast vill uppleva naturen från hästryggen eller i form av uteritter för de lite mer vana och de med mycket erfarenhet där vi bistår med hjälp och tips för att få bästa möjliga ridupplevelse samtidigt som vi njuter av den magiska naturen. Att få sin häst att prestera bästa möjliga takt, form och tempo är en underbara känsla och på våra uteritter gör vi vad vi kan och behövs för att Du skall få uppleva hästen du rider på bästa vis.

Naturligtvis kan snöfall, stormar och andra otrevligheter sätta stopp för ett planerat paket men det skall mycket till för att det inte skall bli av. Vi rider i det vackra Österlen, i omgivningarna runt Verkeåns naturreservat, på fina ridvägar utan biltrafik, på trygga islandshästar som gillar att komma ut i naturen.

Vi har turer för både erfarna och lite mindre erfarna ryttare. Vi gör även arrangemang för nybörjare efter överenskommelse.

Vi är med i Svenska Islandshästföreningen, SIF och Vi är ansvarsförsäkrade via Länsförsäkringar/Agria och Du som gäst inkluderas av olycksfallsföräskring via Agria.

Våra hästar är lättridna och snälla och alla kan tölta!

Våra 1,5-timmesturer som är de vanligaste kostar 750kr/person för privatpersoner.

Är man ett eget gäng som önskar något särskilt extra så hör av er så försöker vi fixa till något bra!

Vi erbjuder också möjlighet till 10-kort. Detta kostar detta 6500kr. Maila oss så svarar vi på alla Dina frågor!

Friskvård – Naturligtvis hjälper vi med detta. Läs mer under ”Kontakt & Info”. Det är viktigt att du anger i samband med bokning att du önskar kvitto avsett för friskvårdsbidrag! Då behöver vi ditt personnummer samt att det är du själv som gör inbetalningen och att inbetalningen inte inkluderar fler personer eller saker såsom tex boende, mat eller annat.

Betalning görs innan ridning. Bankgiro 584-0715, senast 10 dagar innan er tur. Ange ditt namn o riddag som referens!

Hjälmar finns att låna här för alla hittills kända huvudstorlekar. Kläder efter väder, hellre lite för mycket än för lite och gärna en lite grövre sko. Det finns några enstaka säkerhetsvästar för vuxen och ungdom/barn. Passar de lånar vi gärna ut dem!

OBS! Maxvikt för ryttare är 85 kg och då skall man ha ridvana. Allt med bästa hänsyn till våra fantastiska arbetskamrater – hästarna. Endast två per tur/dag i detta övre viktläge. Är man helt ovan så försöker vi hålla oss till 80kg som maxvikt.

Minimiålder är 12 år och då skall ungdomarna oftast ha ridvana samt att vårdnadshavare eller annan känd vuxen är med under turen. Finns andra önskemål, maila oss och så ser vi vad vi kan hitta på 🙂

Läs mer om våra fina islandshästar 

Vill du boka? Skicka du gärna ett mail eller ring oss direkt på

Kontakt