Turridning

På Hallamölla Gård erbjuder vi ridturer, ridpaket och konferenser hela året.

Naturligtvis kan snöfall, stormar och andra otrevligheter sätta stopp för ett planerat paket men det skall mycket till för att det inte skall bli av. Vi rider i det vackra Österlen, i omgivningarna runt Verkeåns naturreservat, på fina ridvägar utan biltrafik, på trygga islandshästar som gillar att komma ut i naturen.

Vi har turer för både erfarna och lite mindre erfarna ryttare. Vi gör även arrangemang för nybörjare efter överenskommelse.

Tillsammans tar vi oss fram tryggt och säkert på var sin Islandshäst. Efter en timmes ritt då vi upplevt den karakteristiska tölten är både hästarna och vi varma. Då kan det smaka bra med en fika i det fria, se mer nedan.

Vi är med i Svenska Islandshästföreningen, SIF. Våra hästar är lättridna och snälla och alla kan tölta! Vi är ansvarsförsäkrade och har alltid med oss första hjälpen till såväl hästar som människor på våra turer.

Våra 1,5-timmesturer som är de vanligaste, framförallt under höst, vinter och vår, kostar 600/person..

Under sommaren försöker vi också erbjuda turer med en härlig och god kaffefika ute i naturen. Ibland blir det fika på terassen hemma efter turen när insekter eller annat omöjliggör ett stopp ute. Dessa turer kostar 750kr/person. Är man ett eget gäng som önskar något särskilt extra så hör av er så försöker vi fixa till något bra!

Vi erbjuder också möjlighet till 10-kort. From 1/9 2018 kostar detta 4500kr. Maila till Camilla och fråga!

Friskvård – Naturligtvis hjälper vi med detta. Läs mer under ”Kontakt & Info”

Betalning görs innan ridning. Bankgiro 584-0715, ange ditt namn o riddag som referens!

Hjälmar finns att låna här för alla hittills kända huvudstorlekar. Kläder efter väder, hellre lite för mycket än för lite och gärna en lite grövre sko. En säkerhetsväst finns för vuxen och en för liten.

OBS! Maxvikt för ryttare är 85 kg med hänsyn till våra starka och fantastiska arbetskamrater – hästarna. Endast två per tur/dag i detta övre viktgäng.

Minimiålder är 12 år.

Läs mer om våra fina islandshästar

Vill du boka? Skicka du gärna ett mail eller ring oss direkt på

Kontakt