Om oss

IMG_7894

Hallamölla Gård är belägen i en fantastiskt vacker och skön natur & miljö i stort sett mitt i Verkeåns naturreservat. Verkaån och Skåneleden tar sin väg genom gården och bjuder på både bad och vackra promenadvägar. Hundratalet meter åt öster bjuder Hallamölla Kvarn upp till ännu vackrare natur med sitt dramatiska vattenfall och tillika Skånes högsta med sina totala 23m. Här erbjuds du möjlighet till rekreation och minnesvärda upplevelser vare sig det är till fots, häst eller att bara vara. På Hallamölla Gård skall Du känna Dig som hemma fast att Du är vår gäst. Det personliga mötet är viktigt, humor likaså och känsla av avspändhet och harmoni skall vara självklara.

Gården ägs och drivs av Thomas Ulvesten Skógarnes och Camilla Skógarnes sedan den 13e mars 2015. Camilla har ett mångårigt hästintresse och nästan lika många års erfarenhet av turridning och konferenser. Här på Hallamölla Gård arbetade Camilla första gången sommaren 2010 som turridningsledare. Förutom att det resulterade i att vi nu köpt gården 5 år senare så köpte även Camilla sin fina Muskur härifrån. Sedan 2010 har Camilla arbetat som turridningsledare hos flera andra fina turridningsanläggningar. Hos Karin och Marie på trevliga Sleipnirs Ängar, hos Isabella på härliga Näsets Islandshästar m.fl. Utbildad turledare för islandshäst hos Svenska Islandshästsförbundet och dessutom påbörjat utbildning för att bli B-instruktör för just islandshästar. Domarsekreterarkurs har också hunnits med.

Thomas var försäkringsförmedlare med pensioner och finansiell rådgivning innan Hallamölla Gård. Mellan december 2016 och oktober 2018 var han hästombud på Agria Hästförsäkring, numera endast tipsombud. Rider sedan 2007 och har hängt på Camillas kurser inom islandshästvärlden om än inte lika långt kommen! Thomas kommer vara med så ofta han kan när det är turridningar på sin fina häst Aron. Thomas kommer vara ansvarig för mat & dryck på Hallamölla Gård inom vilka han har ett brinnande intresse och engagemang. Välsmakande och råvaror efter säsong utlovas. På höstarna kommer det bli vilt och svamp från skogarna här runt gården, på vinter och kring jul säkert egna inlagda läckerheter och på våren och sommaren allt som Österlen erbjuder…..lamm, kalv, sparris, grönsaker mmmmmmm. Under sommarhalvåret 2018 och 2019 arbetade Thomas även som kock på Blåsingsborgs Gårdshotell. From våren 2020 öppnade vi restaurang eller som vi väljer att kalla det –

”Skógarnes & My – En Annorlunda Matupplevelse”. Läs mer på Facebook eller under fliken ovan så snart det är klart 🙂

Oavsett årstid kommer Hallamölla Gård erbjuda sina gäster hembakat till frukost, ekologiskt och närproducerat så ofta det bara går och naturligtvis gott och medvetet!

Gården har fn 20 härliga islandshästar som erbjuder en upplevelse för både vana och ovana ryttare. Vi anpassar turen efter våra gäster önskemål! Mer om våra hästar och ridturer kan Du läsa under ”turridning” och ”våra hästar”.

Även om våra underbara islänningar är centrala på Hallamölla Gård är man lika välkommen ifall man inte önskar att turrida. Vi erbjuder en upplevelse, året runt, för grupper, familjer, företag etc som inte måste inkludera häst. Det kan vara konferens, matlagning, dryckesprovningar, kursplats, logi, äventyr eller bara ren o skär avkoppling nära Verkeån…kanske med en god kopp te i en skön stol…tittandes och lyssnandes på Verkeån och den storslagna natur som Du kommer vara mitt i…

Du och Ni är Varmt välkomna!